Dental Tribune Belgium (Flemish)

Tandarts in top 10 beste banen van 2021 in VS

By JEREMY BOOTH, DENTAL TRIBUNE INTERNATIONAL
March 18, 2021

WASHINGTON, VS - U.S. News & World Report stelt jaarlijks een ranglijst op van de beste banen in de Verenigde Staten. Dit jaar zijn er slechts 8 banen beter dan die van de tandarts.

Volgens de lijst van ‘Beste Banen van 2021’ staat de tandarts op de negende plek. Tandartsen hebben een hoog salaris en lage werkeloosheid. Het gemiddeld inkomen van tandartsen in Amerika is € 127.850,- en het werkloosheidspercentage is 0,2%. U.S. News schat dat er in de komende 10 jaar 3.700 nieuwe tandheelkundige banen bij komen. Deze cijfers hebben alleen betrekking op Amerika.

Volgens het onderzoek werken tandartsen gemiddeld tot in hun zestigste. Verder hebben ze een gemiddeld stressniveau en een bovengemiddeld flexibele baan.

42 van de 100 banen op de ranglijst zijn in de gezondheidszorg. Volgens Antonio Barbera, redacteur bij U.S. News, is de gezondheidszorg op dit moment belangrijker dan ooit. “De pandemie heeft de waarde van de gezondheidszorg benadrukt. De ranglijst van dit jaar heeft bevestigd dat het een goede sector is om in te werken, met over het algemeen hoge salarissen en lage werkeloosheidspercentages,” zei Barbera in een persbericht.

Het beroep van orthodontist kwam op de 11e plek en eindigde daarmee net niet in de top 10. Op de lijst van ‘Best Betaalde Banen’ staan de mka-chirurg, orthodontist en prosthodontist in de top 6 met een gemiddeld inkomen van € 172.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International