Dental Tribune Belgium (Flemish)
News
“Link tussen halitose en covid-19”

March 5, 2021 | News

BRNO, TSJECHIË - Er is mogelijk een verband tussen beginnende halitose en het verloop van een SARS-CoV-2-infectie. Dat blijkt uit recent onderzoek van wetenschappers aan de Masaryk University in Brno.

Doorbraak in onderzoek hydroxyapatietvorming

March 5, 2021 | News

CHICAGO, V.S. - Hydroxyapatiet is een belangrijke component van de harde tandweefsels. Glazuur bevat het hoogste percentage van dit mineraal. Dysfunctionele hydroxyapatietmineralisatie kan leiden tot medische problemen, zoals cariës. Daarom is het begrijpen van de mineralisatie pathway van groot belang. Onderzoekers van de University of Illinois in Chicago hebben nieuwe ontdekkingen gedaan over de nucleatie en groei van hydroxyapatiet. Ze hopen dat deze nieuwe informatie zal helpen in de ontwikkeling van nieuwe medische behandeling voor het genezen van bot- en tandlaesies.

advertisement
VS-tandarts in top 10 beste banen van 2021

March 5, 2021 | News

WASHINGTON, V.S. - U.S. News & World Report stelt jaarlijks een ranglijst op van de beste banen in de Verenigde Staten. Dit jaar zijn er slechts 8 banen beter dan die van de tandarts.

Covid-19-onveilig mondwater wordt teruggeroepen

March 5, 2021 | News

SCHAUMBURG, V.S. - Sunstar Americas heeft eind december vrijwillig een van hun mondwaters teruggeroepen. Het bedrijf is onderdeel van de Sunstar Group en een koploper in de mondverzorgingsindustrie. Ze gaven bacteriële contaminatie als reden van de intrekking.

Uitnodiging voor live webinars

March 4, 2021 | Advertorial

Optimalisatie van uw afdrukproces door vereenvoudiging en standaardisatie. Dit is exact waar het 3M Succes Simplified concept overgaat!

advertisement
Zijn paleodieet, koffiedieet of glutenvrij schadelijk voor het gebit?

February 18, 2021 | News

Marktonderzoeker DentaVox heeft in een onderzoek onder 1715 respondenten van over de hele wereld uitgezocht wat zij weten over de invloed van diëten op het gebit. Er blijken nog veel mythes te bestaan over deze samenhang.

Column: Elk voordeel heb z’n nadeel

February 18, 2021 | News

Solo, duo, aan een universiteit, bij een dentaal centrum met verschillende vestigingen, in een exclusieve gespecialiseerde praktijk, een ziekenhuis of een praktijk die beheerd wordt door investeerders die hun geld slim beleggen: je hebt heel wat mogelijke omgevingen om in te gaan werken.

Parodontitis en chronisch nierfalen verbonden door oxidatieve stress

February 18, 2021 | News

BIRMINGHAM, VK ¬– In eerdere onderzoeken werd aangetoond dat patiënten met een ernstige ontsteking van de gingiva ook een slechtere nierfunctie hadden. Hiermee werd destijds een verband bevestigd tussen parodontitis en chronisch nierfalen. Een nieuwe studie onder leiding van onderzoekers aan de Universiteit van Birmingham heeft voor het eerst aangetoond dat een biologische disbalans de correlatie tussen deze twee ziekten veroorzaakt.

advertisement
FDI: in 2030 geen gezondheid zonder mondgezondheid

February 18, 2021 | Interviews | News

GENEVE, ZWITSERLAND – De FDI World Dental Federation heeft onlangs ‘Vision 2030: Delivering Optimal Oral Heath for All’ gepubliceerd. Dit rapport bevat de uitdagingen waarmee de mondzorg in het komende decennium te maken krijgt. Ook stelt het strategieën voor om de mondgezondheid te verbeteren, de ongelijkheden op het gebied van mondzorg te verminderen en bij te dragen aan het verminderen van mondziekten wereldwijd.

IDS uitgesteld tot september 2021

February 18, 2021 | News

KEULEN, DUITSLAND De 39e editie van de International Dental Show (IDS) is verplaatst naar 21 tot 25 september 2021. Dat hebben de organisatoren van de grootste vakbeurs voor de mondzorg onlangs bekendgemaakt.

Orthodontische tegemoetkoming verlengt wachttijden

February 18, 2021 | News

Sinds 1 januari 2021 biedt de Christelijke Mutualiteit een hogere tegemoetkoming voor orthodontische behandelingen. Hierdoor hebben veel patiënten hun behandeling uitgesteld naar het nieuwe jaar. Dit levert maandenlange wachttijden op voor nieuwe patiënten.

Dentale post: Pierre Fauchard, grondlegger van de tandheelkunde

February 8, 2021 | News

De Franse tandarts Pierre Fauchard (1678-1761), die werkzaam was in Nantes en Parijs, staat bekend als een van de grondleggers van de moderne tandheelkunde. In 1961 was het tweehonderd jaar geleden dat Fauchard overleed, reden genoeg voor het Franse postbedrijf La Poste om hem te eren met een speciale postzegel. Begin juli 1961 verscheen een unieke tandheelkundige postzegel. Voor de gelegenheid werd in het Parijse l’Ecole Odontologique zelfs een tijdelijk postkantoor ingericht om de zegel met beeltenis van Fauchard te verkopen, net als speciale postkaarten.

advertisement
Platform voor vacatures mondzorg

February 8, 2021 | News

BRUSSEL De nieuwe website www.mondzorgjobs.be biedt een centraal punt om vacatures in de mondzorg in België te vinden en te plaatsen. Volgens tandarts Nicolaas Hintjes bestond er in België nog geen dergelijk platform, reden om het zelf op te starten.

Nieuwe samenwerking MOND en European Dental Group

February 8, 2021 | News

Tandartspraktijkengroep MOND en European Dental Group (EDG) hebben besloten om de krachten te bundelen. Voortaan zullen ze als partners de uitdagingen binnen de Belgische tandheelkunde aangaan onder de vlag van MOND. Hun gezamenlijke missie is om kwaliteit en patiëntenzorg op de eerste plaats te zetten.

Langzamer boren tijdens pandemie

February 8, 2021 | News

LONDEN Tandheelkundige ingrepen werden al in het begin van de SARS-CoV-2-pandemie aangemerkt als risicovol voor de verspreiding van het coronavirus. De strikte richtlijnen voor infectiepreventie in tandartspraktijken hebben de verspreiding van het virus binnen de muren van de praktijk helpen voorkomen. Onderzoekers van Imperial College London en King’s College London hebben ontdekt dat het risico op overdracht nog verder te verkleinen is, namelijk door een zorgvuldigere selectie en bediening van tandartsboren.

Oproep aan tandartsen om te helpen met vaccineren

January 25, 2021 | News

BRUSSEL - De Chambre Syndicale Dentaire (CSD) roept tandartsen op bij te springen in vaccinatiecentra waar te weinig mankracht is.

Lage covid-19-prevalentie onder tandartsen

January 25, 2021 | News

CHICAGO - Het Science and Research Institute van de American Dental Association bracht in oktober 2020 de resultaten naar buiten van onderzoek naar de prevalentie van covid-19 onder tandartsen. Daarvoor werden in juni 2.200 Amerikaanse tandartsen onderzocht. Die groep werd representatief bevonden, waarmee de onderzoekers een prevalentie van covid-19 binnen de VS van 0,9% konden vaststellen.

Be Proud of Your Mouth

January 25, 2021 | News

GENEVE, ZWITSERLAND Voor de volgende drie jaren heeft de FDI World Dental Federation (FDI) als overkoepelend thema voor de World Oral Health Day gekozen voor het thema Be Proud of Your Mouth. Ieder jaar op 20 maart wordt die dag gehouden en wordt er wereldwijd stilgestaan bij preventie en mondhygiëne.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International