Dental Tribune Belgium (Flemish)

Zorgverstrekkers willen meer invloed op Zorgraden

By Stephanie van Baggem
July 20, 2020

“Wij zijn het moe niet au sérieux genomen te worden.” Dat zegt het Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers. Zij willen meer betrokken worden bij beslissingen over de onlangs opgerichte Zorgraden. *

“Bij een nieuwe opflakkering van het coronavirus willen we onze verantwoordelijkheid nemen”’ aldus het Overleg. De Zorgraden zijn sinds 1 juli officieel erkend en moeten bijdragen aan een betere samenwerking tussen bijvoorbeeld tandartsen. Onder andere het Verbond der Vlaamse Tandartsen is vertegenwoordigd in het Overleg Zelfstandige Zorgverstrekkers. Elk van de zestig Zorgraden stuurt een regionale zone aan.

Het Overleg heeft scherpe kritiek over de aanpak van de coronacrisis. De Zorgraden zijn een goede stap maar het Overleg is niet geraadpleegd of betrokken geweest bij het opstellen van draaiboeken. Volgens lokale zorgverstrekkers is er één noodzakelijke stap voor de Vlaamse Overheid: “Ga met ons in gesprek.” Ze vinden dat zorgverleners betrokken moeten worden bij het maken van draaiboeken, om hen zo te motiveren de handen uit de mouwen te steken bij een volgende opflakkering van het virus. Door hun fijnmazig netwerk kunnen de zorgverstrekkers een verschil maken. Zij bieden daarnaast hun kennis en expertise aan om de Zorgraden te versterken.

Bron: www.hln.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International