Dental Tribune Belgium (Flemish)

Ultradent Products Inc. presenteert: MTAFlow-wortelkanaalreparatiecement

By Ultradent Products Inc.
October 02, 2018

Ultradent Products Inc. komt met een nieuw product op de markt: MTAFlow (MTA staat voor mineraaltrioxideaggregaat). MTAFlow is een reparatiecement dat speciaal is ontwikkeld voor pulpotomieën, pulpaoverkappingen, apexvullingen, apexificatie, perforatieherstel en wortelresorptie.

MTAFlow is een bioactief poeder-en-vloeistof/gelsysteem dat bestaat uit een zeer fijn, radiopaak, anorganisch poeder van tricalcium- en dicalciumsilicaat dat uithardt met behulp van een gel op waterbasis. Als het reparatiecement eenmaal is uitgehard vormt het een laag hydroxyapatiet die een genezingsreactie in gang zet. De combinatie van poeder en gel biedt tandartsen ook verschillende mengopties, zodat een effectief, niet-korrelig en gemakkelijk appliceerbaar MTA-materiaal ontstaat.

Dankzij de geringe deeltjesgrootte (van minder dan 10 micron) is MTAFlow gemakkelijk doseerbaar. De door ons ontwikkelde gelformule zorgt ervoor dat het product beter bestand is tegen uitwassing dan andere MTA-materialen die op waterbasis worden gemengd. De mengverhouding van MTAFlow kan worden aangepast aan iedere procedure, waardoor de tandarts iedere gewenste consistentie kan maken, van dun en dik tot een putty-achtige substantie. Het materiaal hardt snel uit en maakt daardoor ook spoelen of drogen met lucht mogelijk, zonder dat het MTA daarbij al binnen vijf minuten na het aanbrengen is weggespoeld. MTAFlow is het enige MTA-materiaal dat in een dunne consistentie kan worden aangebracht via een NaviTip-tip van 29 ga, ten behoeve van apexificatie en het aanbrengen van een apicale plug.

Over Ultradent Products Inc.

Ultradent Products Inc. is een internationaal toonaangevend bedrijf dat hoogwaardige tandheelkundige materialen, apparaten en instrumenten ontwikkelt en produceert. De missie van Ultradent Products is het verbeteren van de mondgezondheid wereldwijd. Daarom steunt Ultradent Products diverse liefdadigheidsprojecten die de kwaliteit van leven en de gezondheid van mensen verbeteren. Neem voor meer informatie over Ultradent Products contact op via +49 2203-35 92 15 of ga naar www.ultradent.com/eu.

Lees meer over MTAFlowTM op www.ultradent.com/nl!

Comments are closed here.

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International