Dental Tribune Belgium (Flemish)

Tarievenakkoord tussen tandartsen en ziekenfondsen

February 24, 2020

Na lang onderhandelen hebben vertegenwoordigers van de ziekenfondsen en tandartsen donderdag 30 januari een tarievenakkoord weten te bereiken voor 2020-2021.

De Waalse beroepsverenigingen Société de Médecine Dentaire (SMD) en Chambre Syndicale Dentaire (CSD) stemden unaniem in met het akkoord. Het Verbond der Vlaamse Tandartsen (VVT) ging ook akkoord, met drie stemmen voor en één onthouding. Op haar website noemt de vereniging het een verantwoord akkoord, dat zeker niet volmaakt is maar in de gegeven omstandigheden het meest haalbare resultaat is.

Enkel de Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT) was fel tegen het akkoord gekant en noemde het ‘historisch slecht’. VBT ziet geen enkel lichtpunt voor de tandartsen in dit akkoord en weigerde het dan ook goed te keuren. “Nooit tevoren werden zoveel voorwaarden door de strot van de tandartsen geduwd in ruil voor zo weinig”, klinkt het op de VBT-website. Het akkoord betekent dat tandartsen de wettelijke (ontoereikende) tarieven moeten respecteren voor meer dan driekwart van hun verstrekkingen, aldus de beroepsvereniging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Issues
E-paper

DT Belgium (Flemish) No. 2, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International