Dental Tribune Belgium (Flemish)

Regi liet tandspleetje al na één dag herstellen

By Lydia Moret
June 11, 2021

Regi Penxten (45) liet op radiozender Joe weten dat hij ooit het spleetje tussen zijn tanden liet wegwerken, maar het de dag erna al liet herstellen.

Toen zijn tandarts aangaf het spleetje te kunnen wegwerken, stemde Regi met enige twijfel in. Na de procedure herkende hij zichzelf niet meer. “Ik had twee immens grote voortanden”, zei hij op de radio. De volgende dag reed hij dus terug naar de tandarts om alles ongedaan te laten maken.

Het is vaak om cosmetische redenen dat mensen ervoor kiezen een diasteem te laten sluiten. Zo lieten ook internationale sterren als acteur Arnold Schwarzenegger en zangeres Demi Lovato het spleetje tussen hun tanden wegwerken. Mogelijke behandelingen zijn het plaatsen van een beugel, veneers/facings of implantaten, of het diasteem dichten met composiet.

Volgens de Britse Dr. Mark Hughes, specialist in cosmetische tandheelkunde, daalt echter het aantal patiënten dat het spleetje tussen hun (voorste) tanden volledig wil laten sluiten. Hij geeft aan dat patiënten er de laatste jaren steeds vaker voor kiezen om de ruimte tussen twee voortanden slechts gedeeltelijk te laten sluiten. De focus ligt dan op het reduceren en aantrekkelijker maken van het diasteem, in plaats van het compleet weg te werken. Veel patiënten zouden tegenwoordig een natuurlijkere afwerking verkiezen boven een “fake look”. Ook het succes van internationale topmodellen met een spleet tussen de voortanden - zoals Lara Stone en Georgia May Jagger - draagt bij tot deze trend.

(bronnen: nieuwsblad.be, healthline, daily mail)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International