Dental Tribune Belgium (Flemish)

Lonkt het ondernemerschap? Onthoud deze 6 dingen

By Alexander Tolmeijer
January 25, 2021

Het aantal beschikbare tandartspraktijken neemt af en praktijken zijn tegenwoordig groter. Een tandartspraktijk starten of overnemen is daarom complexer geworden. In beide gevallen kost het van concrete start naar realisatie van een praktijk zo één tot twee jaar. Bij het starten van een nieuwe praktijk gaat er veel tijd zitten in de bouw, een businessplan en marketing. Bij een overname kunnen de onderhandelingen lang duren en ook onverwacht eindigen. Overnemen valt daarom vaak zwaarder dan vooraf ingeschat. We geven zes tips, die je meestal niet in boeken leest, ter voorbereiding op het ondernemerschap.

Tip 1. Laat een ander jouw wensen niet bepalen
Begin vroeg met het opschrijven van wat jou drijft om een eigen praktijk te starten. Gaandeweg komen er allerlei adviseurs (financieel, juridisch, architecten, aannemers) op je pad met vragen en nieuwe ideeën. Het is belangrijk dat je steeds goed voor ogen houdt wat jouw eigen wensen waren aan het begin van het proces. Stel jezelf af en toe de vraag ‘Waarom doe ik dit ook alweer?’. Door je eigen enthousiasme, of dat van anderen, kan je onbedoeld te ver van dat punt afdrijven. Probeer hoofdzaken van bijzaken te blijven scheiden, oftewel de zaken die echt belangrijk zijn te scheiden van de zaken die mooi zijn meegenomen. Dat helpt je ook om je budget in het oog te houden.

Tip 2. Laat je hobby niet je valkuil worden
Zet bovenaan de lijst met grote letters: ‘WORK-LIFE BALANCE’. Tandarts zijn is het mooiste vak wat er is en natuurlijk is het mooi als je werk ook je hobby wordt. Het blijft alleen een hobby als je er niet aan ten onder gaat. Daar is balans voor nodig. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als ondernemer sta je altijd ‘aan’. Rust en ontspanning moet je daarom structureel organiseren en bewaken.

Tip 3. Reserveer tijd voor ‘uitgestelde’ klusjes
Houd je agenda twee weken leeg, zeker twee weken voordat de eerste patiënt in jouw nieuwe praktijk gepland staat. Als zorgverlener ben je gewend op vijf minuten nauwkeurig te plannen en is een uitloop van tien minuten al erg. Maar als ondernemer schuif je een hoop taken vaak stiekem door naar de volgende week. De administratieve verplichtingen en andere last-minute-acties zijn slecht te vermijden. Houd daar van tevoren rekening mee en reserveer er voldoende tijd voor. Dan voorkom je een gestreste start. Ook als je eenmaal gestart bent met de praktijk is dat overigens goed om in gedachte te houden.

Tip 4. Laat je adviseren, maar kies zelf
Vraag veel advies. Teken bijvoorbeeld nooit een contract dat niet door een advocaat is gecontroleerd of wat een standaardovereenkomst is. Ook met verbouwen, overnames, marketing, communicatie met het team en starten met veranderingen is het handig om te werken met mensen die hier veel ervaring en expertise in hebben. Te midden van alle adviezen is het wel de kunst om zelf te besluiten wat je ermee doet. Iedereen maakt keuzes vanuit zijn eigen achtergrond en werkelijkheid, maar jij bent uiteindelijk degene die nog twintig jaar in jouw praktijk moet leven. Luister dus ook naar jezelf en durf te kiezen voor wat past bij jou.

Tip 5. Gebruik professionele overeenkomsten
De verleiding is groot om zelf een aantal handige zinnen in een document te zetten, maar doe het niet. Ga niet knutselen met arbeidsovereenkomsten en overeenkomsten van opdracht. Arbeidsovereenkomsten zijn lastig en luisteren erg nauw. Vooral met de proeftijd gaat het vaak mis. Als je in goed overleg afspreekt dat een proeftijd een maand langer duurt en de werknemer tekent daar ook voor, dan is vanuit juridisch perspectief de proeftijd ongeldig en geldt er helemaal geen proeftijd. De KNMT heeft een uitstekend model, dat ook de ruimte aangeeft waarin je kan bewegen. Doe daar je voordeel mee.

Tip 6. Het sollicitatiegesprek
Vraag hulp en laat je ondersteunen bij het voeren van sollicitatiegesprekken. Het is makkelijk om je te laten ondersneeuwen als je meer dan dertig brieven voor een functie ontvangt. Waar begin je dan en waar moet je op letten? En wat is nu belangrijker: ervaring of houding en gedrag? Na veel ervaring en de luxe van een groter, goed gemotiveerd team ga ik zelf altijd voor het laatste. Een korte checklist voor een goed sollicitatiegesprek kun je vinden op www.dentiva.nl/sollicitatiegesprek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International