Dental Tribune Belgium (Flemish)

Henry Schein sponsort leerstoel tandheelkunde aan Katholieke Universiteit Leuven

April 20, 2020

LEUVEN, BELGIË - De focus van de leerstoel voor onderzoek naar innovatieve methoden in de tandheelkundige zorg ligt op optimalisatie van het osseointegratieproces.

Henry Schein Inc. is met de Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven) een sponsorovereenkomst aangegaan voor de ‘Chair for Research on Innovative Methods in Oral Care’. Met haar programma's op basis van het innovatieve onderzoek van haar wetenschappers en hoogleraren behoort de KU Leuven tot de top 50 van beste universiteiten ter wereld.*

Het doel van de leerstoel is het optimaliseren en faciliteren van het osseointegratieproces door modificatie van het oppervlak van implantaten, het macrodesign van implantaten, reductie van de diameter ervan en de toepassing van groeifactoren en proteïnen die de genezing bevorderen. Zo moeten betere resultaten in zwak botweefsel binnen handbereik komen. De leerstoel zal bekleed worden door prof. dr. Marc Quirynen, prof. dr. Katleen Vandamme, prof. dr. Joke Duyck en prof. dr. Andy Temmerman.

“In de tandheelkundige implantologie zijn er de afgelopen jaren indrukwekkende innovaties geweest. Dankzij deze langdurige steun kunnen we ons concentreren op cruciale onderzoeksactiviteiten ter verbetering van tandheelkundige behandelingsmethoden, en kunnen we onze studenten in de toekomst specifieke colleges geven over de resultaten”, aldus prof. dr. Marc Quirynen, hoogleraar Parodontologie en Orale Microbiologie, afdeling Mondgezondheidswetenschappen, aan de KU Leuven.

De samenwerking tussen Intra-Lock en KU Leuven begon in 2017. In 2018 werd Intra-Lock overgenomen door de Global Dental Surgical Group van Henry Schein. Het bedrijf is een toonaangevend leverancier van innovatieve oplossingen voor tandreconstructies, biomateriaal en prosthetic abutments. Met de overname ging ook de steun voor deze belangrijke leerstoel in december 2019 over naar Henry Schein, Inc. Die overeenkomst is nu verlengd tot 2022.

“Wij zetten de ondersteuning van de KU Leuven voor deze belangrijke tandheelkundige leerstoel graag voort en gaan ze verlengen”, aldus dr. René Willi, directeur van Global Dental Surgical Group. “De activiteiten van de universiteit sluiten perfect aan bij onze plannen om producten voor implantologie empirisch en wetenschappelijk te testen. Daarnaast staan wij ook voor onderwijs dat voldoet aan de hoogste normen.”

De Global Dental Surgical Group van Henry Schein biedt dentale zorgkundigen een exclusief portfolio van de nieuwste chirurgische en regeneratieve producten, evenals digitale oplossingen voor orale reconstructies. BioHorizons en Camlog, marktleiders op het gebied van premium implantaatsystemen, restauratieve componenten, biologische producten en digitale oplossingen, maken beide deel uit van de Global Dental Surgical Group van Henry Schein.

*Bron: KU Leuven

Contact: Stefanie Fleige – Senior Manager International Corporate Communications,
Telefoon: +49 40 – 656 68 – 691; email: Stefanie.Fleige@henryschein.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Issues
E-paper

DT Belgium (Flemish) No. 2, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International