Dental Tribune Belgium (Flemish)

“Dankzij de hele toestand heb ik wel een stuk meer quality time met het gezin”

By Andy Furniere
April 07, 2020

Hoe brengen individuele zorgverleners hun tijd door, nu de meeste praktijken voor reguliere zorg gesloten zijn? Dental Tribune brengt diverse persoonlijke verhalen.

Annemieke Appelen, tandarts uit Tongeren, op 3 april:
“Ik werk al 24 jaar voltijds in mijn solopraktijk en dan ligt het werk plots stil, dat is heel raar om mee te maken. Toen de coronacrisis uitbrak, was het heel confronterend om te horen dat tandartsen zonder bijkomende maatregelen de verspreiding van het virus sterk zouden kunnen verspreiden, ondanks alle strikte hygiënische regels die wij ons zelfs in normale omstandigheden opleggen. Omdat er een groot tekort was (en is) aan het nodige beschermmateriaal, zoals mondmaskers, zat er niets anders op dan de gemaakte afspraken te schrappen. Dat is heel frustrerend, om plots je patiënten niet meer te kunnen helpen. Ik informeer mensen wel nog via de telefoon, verwijs ze indien nodig door, en behandel heel af en toe zelf nog eens patiënten met een hoogdringend probleem, maar dat zijn er maar een paar per week. Ik draag daarbij uiteraard de nodige bescherming, met het materiaal dat ik heb kunnen vinden.

Ik mis mijn routine heel erg. Experten adviseren dan wel om een bepaalde dagplanning aan te blijven houden, maar ik merk dat dat onmogelijk is in de chaotische toestand waarin we beland zijn. Ik leef dus noodgedwongen van dag tot dag. Maar mijn agenda zat tot nu toe wel goed vol. Want ik coördineerde de verspreiding van een lading mondmaskers in de regio Limburg en deed ook redactie voor ’t Spyxke, het maandblad van de Koninklijke Limburgse Tandartsenvereniging.

Daarnaast heb ik tijd gestoken in de lenteschoonmaak, een noodzaak nu onze poetshulp niet meer kan komen, en in het op punt zetten van onze administratie.

Dankzij de hele toestand heb ik wel een stuk meer quality time met het gezin. Ik zit met drie studenten in huis en vaak zitten we allemaal in de woonkamer, soms wel met de hoofdtelefoon op om elkaar niet te storen. We praten veel aan tafel, zitten gezellig in de tuin en gaan regelmatig ook eens naar buiten voor een wandeling in het zonnetje. Ik hoor dat de coronacrisis bepaalde gezinnen serieus onder druk zet, maar bij ons is de sfeer nog goed, laat ons hopen dat dat blijft duren!”

Lees ook het verhaal van Kim Van Hoecke, Gerda Wauman en Frederik Ardenois.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Issues
E-paper

DT Belgium (Flemish) No. 3, 2020

Open PDF Open E-paper All E-papers

© 2020 - All rights reserved - Dental Tribune International