Dental Tribune Belgium (Flemish)

Column: Bekende Vlamingen

By Hilde Devlieger
November 27, 2020

Hebben jullie ook soms filmsterren of BV’s in jullie stoel? Ik heb er maandelijks een paar. Vorige week ben ik weggesmolten bij een intake van Bartel Van Riet. Niet de echte natuurlijk, maar zo’n mooie lookalike dat ik het verschil niet eens merkte. Of wou merken. Ik verlies mezelf wel eens in mijn ongebreidelde fantasie.

Ik ging hem halen in de wachtzaal en het was al meteen raak. Hij was het … ‘den’ Bartel bij ons in de praktijk. Waaauw, geweeeldig, zou Eddy Wally gezegd hebben. Hij had natuurlijk zijn bovenlijf zedig bedekt met een nauw aansluitend T-shirt, maar je kon zo zien dat hij veel in de tuin werkt. Een blikje cola had hij niet vast, want dat mag niet in coronatijden. Wellicht had hij er net spannende opnames van ‘Expeditie Robinson’ opzitten.

Ik moest het weten natuurlijk: is hij het of niet? Nu zal je misschien zeggen ‘onnozele trien, hij heet toch anders’. Dat weet ik wel, maar soms hebben die BV’s streken en durven ze al eens een pseudoniem gebruiken.

Hij was nog maar met één voet in mijn kabinet binnen of ik fluisterde al vol ontzag dat hij zijn masker moest afzetten. En daar kwam echt Bartel tevoorschijn, het is te zeggen: een stralende glimlach. Ik denk dat ik een beetje aan het staren was, de arme man voelde zich helemaal niet op zijn gemak en aarzelde wat om te gaan zitten. Hoe zou je zelf zijn: zo’n raar volledig verpakt mens dat als een bosnimf rond je fladdert en je de hele tijd aanstaart …

Ik begon aan mijn consultatie en die heeft lang geduurd, heel lang. Ik ken alle pockets van de Bartel lookalike vanbuiten en heb hem alvast vijf nieuwe afspraken gegeven. Je weet maar nooit dat er iets misloopt.

Ik heb ook al Cameron Diaz behandeld. Dat was nogal een diva. Het probleem bij deze lookalike was dat ze wist dat ze er fel op leek en zich dan maar meteen als een verwaande filmster gedroeg. Die pockets kende ik ook vanbuiten, maar dan vooral omdat ze na vier behandelsessies nog allemaal even diep waren. Mevrouw de filmster vond het niet nodig om grondig te poetsen: ze poetste alleen van hoektand tot hoektand in de bovenkaak én dan ook nog alleen vestibulair. Er stonden vreselijke composietfacetten op in een onbestaande witter dan witte RAL-kleur.

Afspraken werden ook niet nagekomen, en de behandeling is uiteindelijk onsuccesvol beëindigd. Als ik die fantastische echte Cameron aan het werk zie is er steeds eventjes een wrang gevoel, maar dat duurt nooit lang. De echte is immers een plezier om naar te kijken.

Wanneer komt de eerst coronafilm uit? Ik wil wel een figurantenrolletje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 - All rights reserved - Dental Tribune International